- Denne begivenhed er allerede afholdt.
Brunkål med flæsk
november 4, 2023 @ 17:00 - 21:30
dk80Hvidkålen snittes.
Sukker smeltes i en gryde ved meget svag varme, når det begynder at brune og er helt smeltet tilsættes smørret.
Kålen hældes i gryden og brunes godt i nogle minutter.
Herefter lægges det hele stykke flæsk i midten af gryden og Kålen pakkes godt op om flæsket og der tilsættes lidt vand. Retten små koger i 2-3 time, spædes evt. med ekstra vand undervejs, gryden må ikke koge tør.
Smages til med salt, peber.
Serveres med skiver af flæsket og sennep og rugbrød til.
Tips:
Sammen med eller i stedet for flæsk kan bruges grisehaler, kæbesnitter, bacon eller medister.
Kog evt. kødet op (blancher) i vand inden det lægges i gryden til kålen.
Brunkål kan også serveres med hvide eller brunede kartofler